Kval igen

Förhoppningen var att söndagens match i den 22:a omgången av årets division 4 Gästrikland skulle vara vår sista för säsongen. Så blev dock inte fallet.

Dels förlorade vi med 4-2 mot bottenkonkurrenten Stensätra IF, dels var Valbo FF inte ens nära att tappa poäng (de sistnämnda vann med 7-0 i sin säsongsavslutning mot Norrsundet). Matchen mot Stensätra var jämn, vi hade 1-1 och reducerade till 2-3 i andra halvlek, men de fick den dit de ville med många långbollar och fysiskt spel.
 
En seger för oss hade inneburit en tiondeplats och kval mot division 5-trean mot Hedesunda/Österfärnebo, som vi mötte ifjol när vi hade slutat elva. Även i år landade vi nu på en elfteplats men ställs i kvalspelet mot Älvkarleby IK
 
Jag vet ärligt talat inte mycket om dem, mer än att de gjort en bra säsong och har en riktigt duktig forward vars namn jag just nu tappat i minnet (Ivan Nikolic?). Hursomhelst tränade han med oss i vintras, har meriter från division 2-spel, hamnade i Hille IF för att senare under vårsäsongen välja spel i Älvkarleby där han bor med familjen. Där har de en klasspelare som verkligen inte får ges utrymme. 

På lördag är det dags för match ett. Då ser vi ut att sakna nyckelspelare som Schadrac Ngongo och Lucas Waldenbäck. Dock ska vi trots det kunna lösa ett bra resultat, om vi gör vad vi ska. Det samtidigt som negativt kval alltid är påfrestande och jobbigt mentalt. 
 
 
 
Visa fler inlägg