Nyförvärv och segerchans

I kväll är det derby! Hagaströms SK mot Valbo IF. Visserligen är det Valbos andralag vi möter, men ändå. Det är inte många kilometer mellan samhällena och den här matchen är det närmaste hett lokalderby som vi kommer. 
 
Vi går in till derbyt med sex raka förluster. Givetvis inga roliga förutsättningar, men trots det tror jag faktiskt att det kan vända idag. Jag tror på seger, helt enkelt.

Finns det något mer än min naiva förhoppning som talar för det då? Jo, några saker som kan tala för oss senare idag kan ändå listas:
 
* Valbo har bara skrapat ihop två poäng på fem matcher. Precis som oss är de indragna i den absoluta bottenstriden. Skvallrar det om deras (brist på) kvalitet eller har de mer att visa upp? Det återstår att se, men jag tror inte att de är så mycket bättre än oss i grunden. 
 
* Valbos A-lag går tungt i division 2 och parkerar där på kvalplats med fem poäng inspelade. Har det något med kvällens möte att göra? Ja, jag tror nämligen inte att de vågar riskera särskilt mycket med A-lagsspelare i B-laget i dagsläget och jag tror att deras fokus helt ligger på A-lagets bottenstrid i tvåan. Det kan gynna oss. 

* Spetskompetens har tillförts. De senaste dagarna har Lucas Waldenbäck kommit hem från utlandsjobb och vi vet vad han betyder offensivt. Dessutom har intressante Abbe Abdulgadir klar för spel. Han kommer att kunna tillföra mycket i anfallsspelet. Jag tycker han var riktigt bra när han tränade. Kanske den offensiva yttern med förmåga att göra lite poäng som vi behöver?
 
Tror nyckeln till poäng i kväll - och även framöver - blir att vi hittar rätt på mitten igen. Som mot Brynäs och inte mot Hille. Plus att fler än anfallaren lyckas fylla på och hota framåt. Där har vi ett par väldigt viktiga detaljer. Defensiven först, utan tvekan, om vi ska ha chans att vinna matcher. Sedan måste vi samtidigt kunna hota mer framåt och göra fler "enkla" mål, något som Waldenbäcks och även Abdulgadirs ankomst förhoppningsvis kan leda till att vi gör.  
 
 
 
 
Visa fler inlägg