Igång igen, utan mig

Haga är igång för fullt igen efter sommaruppehållet. Just nu är det utan min medverkan, men lagkamraterna kör på rejält. Att jag inte har visat mig på Haga IP efter uppehållet är i sig ingen dramatisk historia. Det beror helt enkelt på att vi har fått barn under sommaren och det då varit naturligt att prioritera familjen och finnas på hemmaplan under de senaste veckorna. 
 
Tanken är att jag ska försöka dyka ner på IP någon eller ett par gånger till den här säsongen när det vankas träning och även se några matcher. Framför allt när det drar ihop sig i slutomgångarna och i ett eventuellt kval. Jag följer laget med stort intresse och hoppas verkligen att vi löser ett nytt kontrakt även i år. 
 
. . . . . . . . . . . 
 
Tyngre tapp än vad min frånvaro innebär är dubbeltappet av tvillingarna Olshage. Niklas Olshage var först ut med att avisera sin kommande flytt, som nu har tagit honom till huvudstaden för studier. Riktigt synd för oss då vår inför säsongen nye mittback från Valbo FF har blivit bättre och bättre för varje match. Han har tagit en ordinarie mittbacksplats, varit vår bäste centrala försvarare i år och visat prov på ett väldigt tryggt och fysiskt försvarsspel kombinerat med ett stort lugn med boll. Även Patrik Olshage har nu flyttat från Gävle för att plugga. Precis som brorsan kom han från Valbo i vintras och har visat upp samma kvaliteter, om inte varit lika given och dominant som brodern i mittlåset. Patrik är oavsett vad en stabil ytterback som är bolltrygg och liksom Niklas fysiskt stark. Båda har varit nyttiga och kommer att bli saknade. Det både på och utanför planen då båda två dessutom är riktigt bra och trevliga personer. 

En annan som har lämnat Haga är unge yttern/anfallaren Isac Järnberg. Han har fått ganska sparsamt med speltid och valde nu att gå tillbaka till IK Huge.

På pluskontot har flera namn dessbättre tillkommit. Bäst av de nya verkar, enligt rapporterna, offensive mittfältaren Eyyüb Erbek. Han kommer ursprungligen från IK Brage, är 21 år och har tagit platsen som offensiv mittfältare i vårt 4-2-3-1. Iskan Ahmed är också riktigt skicklig i den rollen men kan också göra det bra som offensiv yttermittfältare. Med Erbeks ankomst har vi fått fler starka alternativ i offensiven och dessutom mer spets.

Med Lucas Waldenbäck utomlands (glädjande nog återkommer han på träningsplanen nästa vecka) har det dessutom varit nödvändigt och bra att få in anfallaren Joel Bäckström i laget. Där har vi en av ytterst få renodlade anfallare i truppen och han har fungerat som ersättare för Waldenbäck senaste tiden.

Även Mikael Nilsson, som beskrivs som en fysiskt stark och löpstark spelare, har tillkommit samtidigt som en del andra nya namn tränar med Haga just nu och är aktuella.


. . . . . . . . . . . 


En titt på förutsättningarna och tabellen talar om för oss att det tyvärr ser sämre ut nu än vid uppehållet. Dock är det inte någon katastrof. Efter vårsäsongen låg vi fyra från slutet, precis ovanför kvalstrecket. Den positionen är nu försämrad och vi återfinns på näst sista plats, det vill säga en av två negativa kvalplatser. Det då såväl Stensätra IF, som skrällvann mot IK Huge igår, som Valbo FF 2 har börjat röra lite på sig. Stensätra är nu tre poäng före oss, med en match mer spelad. Valbo har i sin tur klättrat och är fyra poäng före oss. Inte helt oväntat dock, jag har hela tiden trott att de kommer att toppa upp och göra vad som krävs för att säkra ett nytt kontrakt. Att de då förlorade mot Forsbacka IK senast var därför överraskande i mina ögon och ger oss en viss chans att haka på dem. Samtidigt så borde fokus vara att fortsätta att hålla Ockelbo IF bakom oss. Därför var det inte särskilt roligt att läsa att Ockelbo hade skrällt borta mot Norrsundets IF för ett par omgångar sedan. Dock visade det sig glädjande nog vara felrapporterat. När jag slog upp tidningen ett par dagar senare och kikade på division 4-tabellen såg jag att Ockelbo fortfarande låg efter oss, två poäng bakom och dessutom med en match mer spelad.

Nu tycker jag visserligen att vi med den trupp som vi har, trots de tunga tappen senaste tiden, har kvalitet nog för att hänga kvar utan kval (åtminstone om Valbo inte toppar med division 2-spelare). Men ser vi till att ordna en kvalplats ska vi också se till att säkra nytt kontrakt. Det med all respekt för såväl motstånd i ett kval som situationen i sig, ett negativt kval är tufft mentalt. Dock ska vi, om vi överhuvudtaget ska ha i division 4 att göra, klara ett sådant kval av egen kraft.

. . . . . . . . . . . 

 

Vi har förlorat tre raka matcher under höstsäsongen hittills. 5-1-nederlaget mot Forsbacka var ett bottennapp, i alla fall resultatmässigt, men i övrigt har förlusterna ändå lovat mer än vad siffrorna har sagt. 3-1 och 2-0 har vi förlorat med, men det mot riktigt starka lag som Brynäs IF och Hille IF. Två starka prestationer och matcher som ändå hintat om att vi kan ha något bra på gång. Återstår att se om det tas ännu ett steg i rätt riktning i kväll mot Årsunda IF.

 

 

Visa fler inlägg