Negativt besked

Rubriken syftar inte till något egentligen häpnadsväckande.
Inte heller till något som varit aktuellt senaste veckan. 
Det som åsyftas är ett beslut och besked gällande tränarrollen.

För några veckor sedan dök nämligen fjolårets omtyckte och kunnige tränare Fredrik Boström upp på en av våra träningar. Det satte igång vissa spekulationer och några dagar senare meddelade nuvarande tränare Selnes/Wikman att Boström hade lämnat uppdraget i Sandvikens IF:s damlag samt att han nu letade efter ett lag att träna. De meddelade även att han hade varit aktuell för en comeback hos oss, men att han då ville vara huvudtränare och att styrelsen tillsammans med årets tränarduo tackat nej till den lösningen. 

Ett beslut och ett besked som i mina, samt flera andra A-lagsspelares ögon, var negativt. Boström var som undertecknad varit inne på tidigare en väldigt kompetent tränare som nådde ut till spelarna med sina idéer. Så visst hade jag mer än gärna sett att han hade kommit tillbaka. Därför var beskedet inget roligt sådant. En så välutbildad och skicklig tränare har jag svårt att se att en klubb på nedre halvan i division 4 ska ha chans att knyta till sig igen. 

Samtidigt förstår man våra nuvarande tränare till fullo. De har tagit på sig ansvaret och jobbat på sedan i början av året och vill förstås inte kliva åt sidan nu. Sedan låter det lite märkligt om det är de två som själva bestämmer det, det måste väl vara styrelsen som ska ta ett sånt beslut. Men å andra sidan vore det hårt av styrelsen att hugga de som tagit sig an uppdraget  och gjort det med stort engagemang i ryggen. 
 
Alla verkar oavsett vad eniga om att man tydligt såg en utveckling ifjol och det hade varit lockande att få bygga vidare nu, även om ett par månaders försäsong redan har gått. Att få ta med det fysiska som Björn Selnes (huvudtränaren) träningar ändå har gett, vi har tränat tuffare gällande fysiken i år, och fått tillbaka Boströms taktiska kunnande och tydlighet nu hade varit guld. Det hade varit perfekt för honom med, för även om truppen fortfarande är klart sämre än ifjol är det ju på plussidan att den nu består av spelare som tränar kontinuerligt. Nu hade han vetat att han alltid haft 16-20 man på varje träning, jämfört med allt från åtta till 20 ifjol.
 
Sedan tror jag ju inte att Boström hade kunnat trolla heller, vi har trots allt en alldeles för svag trupp trots en del intressanta nyförvärv nu. Men han hade nog kunnat få ut max av materialet och om inte annat byggt upp ett riktigt bra lag till division 5 nästa säsong. Det hade åtminstone varit väldigt intressant att se honom i en nygammal roll som Hagatränare. 
 
. . . . . . 

Gällande delvis negativa besked så kan vi konstatera att skyttekungen Lucas Waldenbäck ännu inte är hemma i Sverige. Han jobbar fortsatt utomlands och senaste budet från honom själv är att han är tillbaka i slutet av maj. Det innebär en månad av seriespel utan vår klart vassaste målskytt. Det svider givetvis, men samtidigt är det bra att vi vet vad vi har att jobba med nu. Truppen har satt sig, vi vet om förutsättningarna och nu gäller det bland annat att få till offensiven (även om defensiven prioriteras än så länge, naturligt nog) även utan Waldenbäck. En spelare ersätter inte hans målskytt, utan det gäller att vi hittar ett sätt att lyckas sprida målskyttet.

 
 
Visa fler inlägg